preskoči na sadržaj
Vijesti

Županijsko natjecanje - FIZIKA

OŠ STJEPANA RADIĆA domaćin županijskoga Natjecanja iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola

Županijsko Natjecanje iz fizike za učenike 8. razreda osnovne škole i učenike 1., 2., 3. i 4. razreda srednje škole održano je 6. ožujka 2018. godine u OŠ Stjepana Radića. Poziv na Županijsko natjecanje ostvarilo je 12 učenika iz šest osnovnih škola: OŠ Stjepana Radića, OŠ  Lapad, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Cavtat, OŠ Opuzen i OŠ Vela Luka. Na natjecanju za učenike srednjih škola sudjelovao je 21 učenik iz sedam škola: Gimnazija Metković, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Medicinska škola Dubrovnik, Gimnazija Dubrovnik, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, Biskupska klasična gimnazija Dubrovnik i Srednja škola Blato.  Predsjednica Prosudbenog povjerenstva zaduženog za organizaciju i ispravljanje testova učenika osnovnih škola bila je uč. fizike Renata Obradović prof., a za srednje škole Ana Dragović, prof.

Prije samog početka natjecanja koje se održalo od 10 do 13 sati za osnovce i od 10 do 14 sati za srednjoškolce nazočne mentore i natjecatelje pozdravila je ravnateljica OŠ Stjepana Radića Božena Nikoletić, prof. i predsjednica Povjerenstva Renata Obradović, prof. Zadovoljstvo da se u gradu Metkoviću organizira još jedno natjecanje nije krio ni zamjenik gradonačelnika Grada Metkovića gospodin Damir Rajič koji je pozdravio nazočne i poželio svima da se ugodno osjećaju na natjecanju i u gradu Metkoviću.

Nakon tri sata rješavanja 5 numeričkih i 2 eksperimentalna zadatka,  Povjerenstvo za osnovne škole u sastavu Renata Obradović, prof., Katija Mladošić, prof., Senad Novaković, prof., Barbara Mandušić, prof. i Povjerenstvo za srednje škole u sastavu Ana Dragović, prof., Bojan Lalović, prof., Andrea Rašić, prof., Andrea Sebastian, prof. Katarina Papac, prof. i Mares Golubović, prof. uz tajnika Povjerenstva Josipa Čarapinu, dipl. iur. pristupili su ispravljanju  i objavi rezultata koje možete pogledati u privitku ove obavijesti.

Ljestvica poretka učenika koji će biti pozvani na državno natjecanje izradit će se na temelju pristiglih rezultata postignutih na županijskom natjecanju, a nakon što državno Povjerenstvo provjeri ispravljanje i bodovanje listova za odgovore.

Naši gosti iz Dubrovnika, Vela Luke, Blata, Cavtata, Ploča i Opuzena osjećali su se ugodno u našem gradu i školi, a iščekivanje rezultata prikratili su boravkom u Prirodoslovnom muzeju i školskoj knjižnici.

Zahvaljujemo  mentorima učenika, učiteljima fizike,  Jasni Njavro, Katarini Kmezić, Mari Kresić, Vojku Tabainu koji su povjerenstvima bili od velike pomoći u ispravljanju i provedbi natjecanja.

Od 12 natjecatelja 8. razreda čak četvero ih je bilo  iz OŠ Stjepana Radića, a to su  Ivan Fran Stojić, 8. e (4. mjesto), Vladimir Cvitanović, 8. c (6. mjesto), Mihovil Gnječ, 8.d (8. mjesto) i Josip Glavinić, 8. d (9. mjesto). Njihova mentorica uč. fizike Renata Obradović, prof. zadovoljna je postignutim rezultatima.

Na natjecanju za srednje škole učenici Gimnazije Metković, pod vodstvom Ane Dragović, prof.  ostvarili su izvrstan rezultat: u kategoriji 1. razreda najbolji je bio Petar Borovac; u kategoriji 2. razreda Marija Kompar; u kategoriji 4. razreda Viktorija Dujmović. Jedino u kategoriji 3. razreda najuspješniji je bio učenik Gimnazije Dubrovnik Pero Drobac kojemu je mentorica bila Katarina Papac, prof.

Za nama je još jedno vrlo lijepo natjecanje. Čestitamo svima na uloženom trudu i dobrim rezultatima, a nadamo se odlasku naših Metkovaca i na državno.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Piše uč. fizike Renata Obradović, prof.Priloženi dokumenti:
8._razred.pdf (114.63 KB)
1._razred.pdf (116.77 KB)
2._razred.pdf (117.56 KB)
3._razred.pdf (115.12 KB)
4._razred.pdf (115.45 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Čarapina   datum: 7. 3. 2018.

Tražilica

 

 DOKUMENTI


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Kakav imate odnos sa svojim roditeljima?

KORISNI LINKOVI
Korisni linkovi

Časopisi
 • Drvo znanja
 • Bug
 • Geo


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju