2019-10-17 20:21:00

Učenici 6.a razreda organizirali tombolu kako bi prikupili pomoć za vršnjake u Africi

Nakon što su se prošle godine u sklopu projekta „Učim i štedim-znam da vrijedim“ poučili o važnosti štednje te o usklađivanju želja, potreba i mogućnosti, učenici 6.a razreda odlučili su primijeniti naučeno. Oni naime od prošle školske godine pomažu u školovanju svoje vršnjakinje Reniste u dalekoj Tanzaniji preko udruge Kolajna ljubavi, stoga su željeli svojim trudom priskrbiti novac kojim bi razveselili svoje vršnjake u Africi.

Na satu razrednika s razrednicom Mirelom Raguž dogovorili su se kako će u sklopu proslave Dana kruha organizirati tombolu čiji će prihod biti namijenjen djeci u sirotištu. Uz podršku roditelja donijeli su različite sitnice koje su upotrijebili kao dar za tombolu. Uz pomoć nastavnika Ante Leke izrađivali su straničnike s porukama oca Ante Gabrića i svete Majke Terezije. Mama Ana Volarević im je pomogla napraviti prigodni okvir za fotografiranje i plakat, a pedagoginja Nikolina Vugdelija bila je organizacijska podrška.

Nakon višednevnih priprema došao je i Dan kruha. Uz brojne plodove zemlje sve je razveselila tombola koja je rasprodana u kratkom roku. Svaka je koverta bila dobitna. I fotografiranje u okviru bila je prilika za prikupljanje dobrovoljnih priloga. Rezultat je bio odličan. Prikupljeno je 1300 kuna od kojih će se kupiti pribor za školu za djecu u sirotištu te školska torba za Renistu koje će joj odnijeti volonteri Udruge. Preostali će se novac iskoristiti za Renistinu školarinu.

Naši su šestaši odlučili i dalje voditi se riječima svete Majke Tereze: „Dobra djela su karike koje tvore lanac (kolajnu) ljubavi.“

 


Osnovna škola Stjepana Radića Metković