2016-05-26 17:14:31

HRVATSKI SE JEZIK VOLI ZNANJEM!

Dr.sc. Domagoj Vidović s Instituta za jezik i jezikoslovlje uručio poklon učenici  Emi Vidović

Dr.sc. Domagoj Vidović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje susreo se u našoj školi s ravnateljicom Boženom Nikoletić, prof., učenicom 7.d razreda Emom Vidović, njenom učiteljicom Hrvatskoga jezika Ines Vukojom, prof. i školskom knjižničarkom Ivanom Čarapinom, prof. i dipl. bibl. Povod dolaska istaknutog jezikoslovca, našeg dragog Metkovca, uručenje je poklona Emi Vidović zbog osvojenog 1. mjesta na Županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika. Uz čestitku dr. sc. Vidović je Emi uručio knjige, poklon Instituta za jezik i jezikoslovlje, Neretvanske riznice umjetnina i inih vrijednosti, Hrvatskoga slova i Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

Naš gost nije krio zadovoljstvo uspjehom naših učenika na natjecanjima, a posebno mu je drago što su rezultati metkovskih učenika na natjecanjima već godinama izvrsni i kontinuirani. Nama je drago da Institut za jezik i jezikoslovlje podržava i prepoznaje učenike koji pokazuju posebnu ljubav i interes za svoj jezik. Hrvatski se jezik voli znanjem, zar ne!

Zahvaljujemo dr. sc. Domagoju Vidoviću na ugodnom druženju i želimo mu puno uspjeha u otkrivanju posebnosti našega jezika.


Osnovna škola Stjepana Radića Metković