preskoči na sadržaj
O školi

   Osnovna škola Stjepana Radića Metković nalazi se na lijevoj strani rijeke Neretve u gradu Metkoviću i pokriva područje veličine 20 km2, gdje živi 10.000 stanovnika.

  Školu pohađaju i učenici iz Bijelog Vira, Mliništa i Krvavca II udaljeni 5-15 km od grada.

   U sastavu škole djeluju odjeli od I. do VIII. razreda za djelomičnu integraciju učenika s teškoćama u razvoju koji se školuju prema čl. 8. st. 5 Pravilnika o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju (2 razreda, smjena A i B) i  posebna odgojno-obrazovna skupina sukladno čl. 9 Pravilnika o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju (NN 24/15). 

Učenici nižih razreda iz Bijelog Vira i Mliništa pohađaju nastavu u jutarnjoj smjeni u područnim školama (Bijeli Vir - 1 KOMBINIRANI ODJEL i Mlinište - 2 KOMBINIRANA ODJELA), a učenici viših razreda pohađaju nastavu u matičnoj školi te je za učenike – putnike  organiziran prijevoz autobusom.

Razvojno-pedagoška službu čine stručni suradnici pedagog, logoped, psiholog i defektolog.

U matičnoj školi razredna nastava se izvodi u 10 učionica. Nastava u višim razredima izvodi se u specijaliziranim učionicama :

2 za Hrvatski jezik, 2 za Matematiku, 2 za Engleski jezik, 1 za Biologiju i Prirodu, 1 za Vjeronauk, 1 za Geografiju, 1 za Povijest, 1 za Kemiju i Fiziku, 1 za Glazbenu kulturu, 1 za Likovnu i Tehničku kulturu, 1 za Informatiku  i 1 za Njemački jezik .

U sklopu škole nalazi se športska dvorana koja zadovoljava potrebe za realizaciju programa Tjelesne i zdravstvene kulture, kao i školsko igralište (rukometno, nogometno i košarkaško) ispred škole. Pri školi djeluje Školsko sportsko društvo "Predolac".

Škola ima knjižnicu s čitaonicom, učionicu za učenje i  arhiv za knjižni fond. Opremljena je modernim i funkcionalnim namještajem, sanitarnim čvorom,  zadovoljavajućim lektirnim fondom, fondom za učenike i učitelje, dječjim časopisima, stručnim časopisima i listovima te audiovizualnom građom. Knjižnica ima računalnu opremu, TV u boji, video te DVD uređaj. Knjižni fond se u skladu s mogućnostima konstantno obnavlja i upotpunjuje lektirama, građom za slobodno čitanje, audiovizualnom građom te stručnom literaturom i priručnicima.

U Školi djeluje Učenička zadruga "Crveni ždral". Učenička zadruga je dobrovoljna organizacija zanatskog tipa koja ulazi u kategoriju izvannastavnih aktivnosti učenika. U njoj učenici dobrovoljnim uključivanjem i udruživanjem rada stječu radno tehnički, ekonomski i društveni odgoj i obrazovanje.

Prva je učenička zadruga u Metkoviću osnovana još 1957. godine i bila je poljoprivrednog tipa. Tek šk. god. 1973./1974. osnovana je učenička zadruga „Crveni ždral“ kao učenička zadruga likovnog stvaralaštva, s naglaskom na ekološku iskoristivost materijala u umjetničke svrhe. Zadruga je bogato opremljena te posjeduje keramičku peć, keramičko kolo, strojeve za šivanje, tkalački stan, prešu za glinu i dr.

PODRUČNA ŠKOLA BIJELI VIR

    Područna škola Bijeli Vir se nalazi u istoimenom selu 7 km južno od grada Metkovića (Stara Napoleonova cesta).

     Školska zgrada u Bijelom Viru izgrađena je 1968 godine. U Domovinskom ratu prostor školske zgrade ustupljen je  HV, a nastava se održavala u seoskom domu. Poslije rata škola je u potpunosti obnovljena. Rad u obnovljenoj školi počeo je 2002. godine.

      Danas ima dvije učionice, zbornicu, ured i prostoriju predviđenu za knjižnicu, sanitarni čvor te školsko športsko igralište koje za rekreativne svrhe koriste i mještani. Prostorni uvjeti zadovoljavaju sve uvjete suvremene nastave. Nastava se održava u jednoj smjeni u četverorazrednoj kombinaciji.

      U školi su trenutno zaposlena četiri djelatnika: učiteljica, učitelj engleskog jezika, vjeroučitelj i spremačica.

     Učenici i učitelji se brinu o uređenju okoliša škole. Druže se s roditeljima na različitim priredbama.

 PŠ MLINIŠTE

         U naselju Mlinište, udaljenom 12 km od Metkovića, nalazi se Područna škola Osnovne škole Stjepana Radića – Metković.

        Škola se nalazi u središtu mjesta. Obnovljena  je 1997. god. Ima ulazni prostor, dvije klimatizirane i opremljene učionice, zbornicu i sanitarni čvor.

        Školu pohađaju učenici od 1. do 4. razreda. Nastava se održava u dva kombinirana odjeljenja. U školi su zaposlene dvije učiteljice učitelj engleskog jezika vjeroučitelj i spremačica.

  
TražilicaOGLASNA PLOČA

 DOKUMENTI


ŠKOLSKI AKTI

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Anketa
Kakav imate odnos sa svojim roditeljima?

KORISNI LINKOVI
Korisni linkovi

Časopisi
 • Drvo znanja
 • Bug
 • Geo


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju