preskoči na sadržaj
Zaštita osobnih podataka

U svrhu zaštite osobnih podataka u Europskoj uniji, s tehnološkim razvojem i novim načinima obrade osobnih podataka, postalo je nužno donošenje novog instrumenta koji će osigurati zaštitu prava i temeljnih sloboda pojedinaca u vezi s obradom njihovih osobnih podataka. Stoga je donesena Opća uredba o zaštiti podataka (EU) 2016/679 koja je stupila na snagu 25. svibnja 2016. godine, a u Republici Hrvatskoj se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine. Ovom Uredbom modernizira se i unapređuje područje prikupljanja, korištenja, obrade i zaštite osobnih podataka u cijeloj Europskoj uniji. Nova Uredba Europske unije direktno se primjenjuje u državama članicama Unije bez potrebe za dodatno prenošenje u nacionalno zakonodavstvo.

Osnovna škola Stjepana Radića obveznik je primjene Opće uredbe o zaštiti podataka pa je  dužna vršiti obradu i zaštitu osobnih podataka svih fizičkih osoba čije podatke prikuplja i koristi te određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka u skladu s nacionalnim zakonodavstvom i/ili pravom EU.

U skladu s time,  Osnovna škola Stjepana Radića donijela je Pravilnik o obradi i zaštiti osobnih podataka, kao interni akt koji regulira obradu i zaštitu osobnih podataka u Osnovnoj školi Stjepana Radića, a koji možete preuzeti OVDJE.

________________________________________________________________________________________________________________________________

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

U OSNOVNOJ ŠKOLI STJEPANA RADIĆA

Službenik za zaštitu podataka obavlja poslove informiranja i savjetovanja odgovornih osoba Škole i njegovih zaposlenika koji neposredno obavljaju obradu osobnih podataka o njihovim obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, prati poštivanje Uredbe te drugih odredaba Unije ili države članice o zaštiti osobnih podataka, omogućava  prava ispitanika te surađuje s nadzornim tijelom.

Službenik za zaštitu podataka dužan je čuvati povjerljivost svih informacija koje sazna u obavljanju svoje dužnosti.

U Osnovnoj školi Stjepana Radića za službenika za zaštitu podatka imenovan je tajnik

Spaso Marić, dipl. iur.

Službeni kontakt podaci službenika za zaštitu podataka su:

- ime i prezime: Spaso Marić, dipl. iur.

- adresa i mjesto rada: Osnovna škola Stjepana Radića, Kralja Zvonimira 8, 20 350 Metković

- tel:  020/ 681-621

- fax: 020/ 681-514
- e-mail adresa:  tajnik@ossradica-metkovic.hr

 

Odluku o imenovanju službenika za zaštitu podataka možete pogledati OVDJE.

 

Službenik za zaštitu podataka obavlja sljedeće poslove:

a) Informira i savjetuje voditelja obrade ili izvršitelja obrade te zaposlenike koji obavljaju obradu o njihovim obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka te o drugim odredbama Unije ili države članice o zaštiti podataka;

b) Prati poštivanja odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka te drugih odredaba Unije ili države članice o zaštiti podataka i politika voditelja obrade ili izvršitelja obrade u odnosu na zaštitu osobnih podataka, uključujući raspodjelu odgovornosti, podizanje svijesti i osposobljavanje osoblja koje sudjeluje u postupcima obrade;

c) Pruža savjete, kada je to zatraženo, u pogledu procjene učinka na zaštitu podataka i praćenje njezina izvršavanja u skladu s člankom 35. Opće uredbe o zaštiti podataka;

d) Surađuje s nadzornim tijelom;

e) Djeluje kao kontaktna točka za nadzorno tijelo o pitanjima u pogledu obrade, što uključuje        i prethodno savjetovanje iz članka 36. Opće uredbe o zaštiti podataka te savjetovanje, prema potrebi, o svim drugim pitanjima.

Službenik za zaštitu podataka pri obavljanju svojih zadaća vodi računa o riziku povezanom s postupcima obrade i uzima u obzir prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade.

Službenik za zaštitu podataka dužan je čuvati povjerljivost svih informacija koje sazna u obavljanju svoje dužnosti.

 

TražilicaOGLASNA PLOČA

 DOKUMENTI


ŠKOLSKI AKTI

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Anketa
Kakav imate odnos sa svojim roditeljima?

KORISNI LINKOVI
Korisni linkovi

Časopisi
 • Drvo znanja
 • Bug
 • Geo


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju